Alpha-H


Alpha-H is een professioneel merk dat zich specifiek richt op huidverbetering.

 

Alpha-H werkt Het werkt met de krachtigste exfoliërende zuren, waaronder glycol-, melk-, salicyl- en amandelzuur. De producten geven de huid een frisse en gezonde uitstraling omdat zij dode huidcellen losweken, tot diep in de poriën reinigen, de talgproductie normaliseren en aanmaken.  De unieke formule van Alpha-H producten werkt op cellulair niveau en corrigeert vanuit de diepere huidlagen. 

 

Een boost voor je huid die zorgt voor verbetering van binnenuit.

 

De producten hebben een uitzonderlijke werking en resultaat op het gebied van pigmentvlekken, acne, grove poriën, dehydratatie, een verdikte (rokers)huid of een vale, ongelijkmatige teint. Met Alpha-H ga je voor huidverbetering, zonder je huid overmatig te stimuleren of irriteren; het is zelfs geschikt voor de meest gevoelige huid.

 

De ervaringen met Alpha-H zijn bijzonder goed. Het is niet voor niets een merk dat diverse awards heeft gewonnen met haar producten. Waar mogelijk, wordt gewerkt met natuurlijke ingrediënten of alternatieven om harde chemicaliën, onnodige ingrediënten en vulstoffen te vermijden. De prijs - kwaliteit zit trouwens bijzonder goed en het geeft de resultaten die je verwacht van een topmerk!


Waarden


Clean formula’s

 

Bij Alpha-H staan integriteit, effectiviteit en kwaliteit voorop. Daarnaast houden ze van ‘clean’ en dat zijn ze dan ook waar mogelijk. Bij Alpha-H houden ze niet van harde chemicaliën, onnodige ingrediënten, vulstoffen of verspilling. Daarom kiezen ze ervoor het beste uit de wetenschap en de natuur te combineren en werken ze waar mogelijk met natuurlijke ingrediënten of alternatieven. Alpha-H doet geen concessies aan de kwaliteit en effectiviteit van hun producten; ongeacht de prijs van bepaalde grondstoffen.

 

De formules zijn even veilig als effectief en daarom vrij van de volgende ingrediënten:

  • Parabenen
  • SLS en SLES
  • Petrolatum en parrafine
  • Phthalates (ftalaten)
  • Nanodeeltjes

 

Duurzaam

 

Of het nu gaat om onze ingrediënten en verpakkingen, het verminderen van de energie die nodig is om onze producten te produceren of dierenwelzijn; Ze proberen altijd het juiste te doen en dagen zichzelf dagelijks uit om hun impact op het milieu te minimaliseren.

 

Zo maken ze gebruik van de kracht van de (australische) zon.

Dit doen ze door middel van zonnepanelen te gebruiken om hun CO2 uitstoot te verminderen en te veel aan opgewekte energie wordt teruggeleverd aan het energienetwerk.

 

Lokaal geproduceerde grondstoffen.

Waar mogelijk kiest Alpha-H voor gebruik van lokale (Australische) ingrediënten.

 

Compost

Waar mogelijk wordt het afval gecomposteerd of verwerkt tot organische meststoffen en grondverbeteraars. Zij worden vervolgens gebruikt om onvruchtbare stukken land te rehabiliteren en synthetische kunstmest te vervangen.

 

Duurzame verpakkingen

De verpakkingen van Alpha-H bestaan voor gemiddeld 35% uit gerecycled materiaal. Door nieuwe technologieën kan er gemiddeld een derde PCR (post consumer recycled) plastic gebruikt worden in verpakkingen zonder dat de integriteit van een cosmetica productformule wordt aangetast. Daarbij zijn alle verpakkingen (tubes, flesjes etc én de bijbehorende doosjes) 100% recyclebaar.

 

Dierproefvrij

In augustus 2021 is Alpha-H officieel toegelaten tot het Leaping Bunny Program; een internationaal erkend programma dat het voor de consument gemakkelijk maakt om producten te herkennen die dierproefvrij zijn.

 

Vegan friendly

Op een paar uitzonderingen na* zijn alle producten vrij van dierlijke ingrediënten. Het gaat in deze uitzonderingsgevallen om bijenwas, zijde extract en collageen; hiervoor zijn helaas nog geen geschikte alternatieven. Wel zien ze er streng op toe dat de betreffende leveranciers de dieren op geen enkele wijze schade toebrengen. Zo zijn onze zijde-aminozuren afkomstig van 100% zijde; waarbij de cocon pas wordt bewerkt nadat de mot is uitgekomen. De mot blijft dus ongedeerd. We gebruiken gehydroliseerd collageen uit mariene bronnen (vis).

Onze non-vegan producten:

 

  • Absolute Lip Perfector - bijenwas
  • Liquid Gold - zijde extract
  • Liquid Gold Firming Eye Cream - zijde extract

 

Plastic in Cosmetica

Alpha-H draagt bij aan een duurzamer ecosysteem, daarom gebruiken ze sinds 2015 geen plastic microbeads (polyethyleen parels) meer. Deze zijn vervangen door fijngemalen, milieuvriendelijk en biologisch afbreekbaar bamboe extract.

 

Palmolie

Alpha-H is erin geslaagd het gebruik van palm(pit)olie in de productformules volledig uit te bannen. Alle producten zijn dus vrij van palmolie en vormen geen bedreiging voor het milieu, ecosysteem of gemeenschappen.

 

Cruelty free

 

In augustus 2021 is Alpha-H officieel toegelaten tot het Leaping Bunny Program; een internationaal erkend programma dat het voor de consument gemakkelijk maakt om producten te herkennen die dierproefvrij zijn. Om voor het Leaping Bunny certificaat in aanmerking te komen is een bedrijf verplicht om dierproeven op alle fronten uit te bannen; niet alleen binnen het eigen bedrijf maar ook bij alle bedrijven waarmee wordt samengewerkt (o.a. de grondstofleveranciers).

 

Het bedrijf wordt jaarlijks opnieuw beoordeeld en er moet te allen tijde kunnen worden aangetoond dat aan de eisen wordt voldaan, bijvoorbeeld door informatie over alle ingrediënten openbaar te maken en de grondstofleveranciers te laten controleren door Cruelty Free International. Zo kan gegarandeerd worden dat bij de totstandkoming van een product voor de volle 100% niet op dieren wordt getest. Het Leaping Bunny Program wordt bestuurd door een samenwerkingsverband van diverse dierenrechtenorganisaties, zoals het Humane Society of the United States en de National Anti-Vivisection Society.