Huidzorg bij intensieve medicatie & kanker


“Als jouw huid niet meer doet wat jij haar toewenst en iedere aanraking kwetsbaar aanvoelt, dan doet dit wat met je zelfvertrouwen”.

 

 

Wanneer je ernstig ziek wordt en ingrijpende behandelingen moet ondergaan zoals chemotherapie, bestraling en zware medicatie, dan staat de wereld op zijn kop en verandert er veel in jouw leven, maar zeker ook in en met jouw huid. De huid heeft in deze periode speciale aandacht en rust nodig.

 

Tijdens het behandeltraject kan de huid uitdrogen, gaan schilferen, rood worden, gaan jeuken en/of een branderig gevoel geven, ontstaan er verkleuringen of huid-defecten. Ook kan het overgevoelig worden, zelfs vettig met Acne vorming. Als er op tijd gestart wordt met het op de juiste manier verzorgen en beschermen van de huid, kan er aan de neven-effecten vaak iets gedaan worden.

 

De meeste huidverzorgingsproducten worden op dat moment ook een ‘NO-GO’.

Verzorgingsproducten mogen namelijk GEEN huid irriterende bestanddelen bevatten zoals:

 • Alcohol
 • Parfum
 • Phyto-oestrogenen (zoals bv Aloë Vera)
 • Huid verstorende bestanddelen als paraffine
 • Parabenen 

Het belangrijkste wat wij voor de huid kunnen doen is de huid zoveel mogelijk kalmeren en beschermen door huidverzorgingsproducten te gebruiken zonder belastende toevoegingen. De verdraagzaamheid van de huid gaat tijdens medische behandelingen namelijk sterk achteruit.

 

IK Skin Perfection heeft samen met labatorium, ziekenhuizen en andere (huid)specialisten gekeken vanuit een gezamelijke liefde voor de mens en de passie voor de huid hoe ze een product konden ontwikkelen dat geen neveneffect op de huid heeft dat gebruikt kan worden voor, tijdens en na de verschillende en intensieve behandelingen. De IK Skin Perfection producten zijn dankzij de natuurlijke en pure samenstelling en het NO-Label veilig te gebruiken voor deze kwetsbare huid en helpen je om jouw huid mooi te houden en te verbeteren tijdens de behandeling. Ik Skin Perfection werkt alleen met 100% actieve en groene bestanddelen, zonder huidonvriendelijke ingrediënten, geur- en kleurstoffen en zijn veilig te gebruiken tijdens intensief medicatiegebruik. De Medical SkinCare serie is een veilige en superzachte huidverzorgingslijn is perfect om jouw huid heerlijk mee te verzorgen.

 

In deze moeilijke periode kan je je erg onzeker voelen over je huid en lichaam. Om daarmee naar een schoonheidsspecialiste te gaan, is dan best een stap. Vergeet niet dat ik ervoor opgeleid ben om juist de meest kwetsbare huiden te behandelen. Bij mij ben je altijd welkom, je hoeft je nergens voor te schamen. Ik ben er voor jou om je dat beetje zelfvertrouwen terug te geven. Een momentje van puur genieten, je even geen patiënt te voelen en met de wetenschap dat de producten geen schade aan jouw gevoelige huid kunnen brengen.  

 

 

“MIJN WENS VOOR JOU is om je even geen patiënt te voelen, maar weer je stralende zelf”

 

Schoonheidsbehandelingen en massages geven geen genezing, maar kunnen wel steun geven. Door aanraken met aandacht wordt het mogelijk het vertrouwen in je eigen lichaam hersteld, symptomen als pijn, spanning, stress, vermoeidheid en depressie kunnen verminderen en jouw zelfvertrouwen kan een boost krijgen en jouw huidherstel ondersteunen. Tijdens chemo, bestraling of hormoontherapie kunnen de behandelingen ter ontspanning e/o huidondersteuning dienen.

 

 

Alle producten uit de Medical SkinCare serie wordt gebruikt bij een overgevoelige huid tijdens chemotherapie, bestraling of zwaar/intesief medicatie gebruik. Deze zijn vrij van:

 • Hormoon ontregelende ingrediënten (phyto-oestrogeen- zoals soja, aloe vera, venkel, salie, hop, teunisbloem, avocado)
 • Verstorende bestanddelen zoals metalen bij bestraling
 • Chemische toevoegingen; conserveringsmiddelen of emulgatoren
 • Parabenen, sulfaten, aluminium en paraffine
 • Parfum, geurstoffen en aloholen
 • BPA vrije glasverpakking

 

Artsen adviseren bovenstaande stoffen te vermijden bij chemo, bestraling of intensieve medicatie toediening.

 

 

Ik – Medical  Reflex Treatment  ‘’aanraking met aandacht’’


       

 

 

Klik hier  om naar de pagina Ik Medical Reflex Treatment pagina te gaan.

 

 

Gun jij jezelf – of iemand die je liefhebt- een moment van geluk?


Ken je iemand uit jouw omgeving die de diagnose kanker heeft gekregen of ben je zelf getroffen door deze vreselijke ziekte? Geef jezelf – of een ander- dan een bijzonder cadeau. De Silky Organic Recover Box; een prachtig vormgegeven giftbox met eerlijke en natuurlijke beautyproducten die ook voor de meest zwaarbelaste huid veilig gebruikt kunnen worden. Gun je zelf – of die ander- weer een momentje van geluk! 

 

De Silky Organic Recover Box € 39,95

 

Een giftbox met eerlijke en natuurlijke beautyproducten die ook voor de meest zwaarbelaste huid veilig gebruikt kunnen worden. Deze giftbox bestaat uit de volgende producten:

 • SILK+ :Milde 3-in-1 reiniging
 • RECOVER+: Kalmerende en herstellende 24H-creme
 • DE-ITCHY+: Beschermende en huidherstellende olie voor de huid en hoofdhuid
 • LIP+: Milde verzorgende Vegan lipbalsem 

Gun je zelf – of die ander- weer een momentje van geluk!

 

NOTE: de Silky Organic Recover Box is in april 2019 door de vakjury uitgeroepen tot Professional Beauty Product of the Year 2019 dé award in de professionele branche voor cosmeticamerken.

 

 

 

 

In de salon zijn de algemene voorwaarden van toepassing.